| € 0,00

Uw winkelwagen bevat geen artikelen.

Burley Brampton

"The most efficient wood burning stove in the world!"

Review dit product als eerste

ModelBrampton
MerkBurley Fireball
BrandstofHout
Afmetingen680 x 595 x 405 mm
Rendement86 %
RookafvoerBovenaansluiting
€ 1.614,00 Incl. BTW
OF
Burley Brampton

Meer Views

  • Burley Brampton
  • Burley Brampton

Videos

Aanvullende Informatie

Gewicht 105 kg
Merk Burley Fireball
Modelnaam Brampton
Constructie Staal
Versie Zwart
Brandstof Hout
CO₂ 0,1% @ 13% O2
Afmetingen (H x B x D) 680 x 595 x 405 mm
Nominaal vermogen 8 kW
Rendement 86 %
Aansluiting afvoer Bovenaansluiting
Rookgasafvoer Ø 150 mm
Lengte houtblokken 43 cm
Garantie 5 jaar

Schrijf uw eigen beoordeling

U werkt aan de beoordeling voor: Burley Brampton

Hoe waardeert u dit artikel? *

1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren

 

Vind de dichtstbijzijnde verdelers voor dit product

Geef uw adresgegevens op

De Burley Brampton behoort tot het Fireball gamma van het Engelse merk Burley. Het idee achter het ontwerp van deze Burley was het uitvinden van de schoonste en meest efficiënte houtkachel op de markt.

De Brampton werkt volgens het principe van dubbele verbranding. Er zit namelijk nog een grote hoeveelheid energie in de achtergebleven assen na de primaire en secundaire verbranding, tijdens de tertiaire verbranding worden ook deze opgebruikt. Dit creëert niet alleen hoge vermogens, er blijven ook minder assen achter waardoor de kachel naast bijzonder performant, ook nog eens extra gebruiksvriendelijk wordt. Een aslade is dan ook overbodig, 100 kg hout kan gereduceerd worden tot 1 bierglas aan assen (350:1) wat er eenvoudig uitgeschept kan worden. Leuk weetje: tijdens het testen van de kachel werd het meetinstrument teruggestuurd naar de fabrikant om het te laten kalibreren. De Europese controle-instelling kon niet geloven dat de verbranding zo schoon was en ging ervan uit dat hun meettoestel defect was.

Het gepatenteerde Fireball luchtinlaatsysteem zorgt ervoor dat de aangezogen lucht gelijkmatig verdeeld wordt in de branderkamer en alle hoeken bereikt, zodat de verbrandingskamer de exacte hoeveelheid zuurstof krijgt.

De Brampton beschikt daarnaast ook over een warmtewisselaar. De hete gassen die tijdens het verbrandingsproces vrijkomen worden eerst naar de warmtewisselaar gestuurd alvorens de kachel via de schouw te verlaten. Zo wordt er nog meer warmte gegenereerd die niet verloren gaat in de schouw, maar wel rechtstreeks de kamer instraalt.

Het duurste onderdeel van de Brampton is zijn glazen deur. Uit veiligheidsoverwegingen is deze gemaakt van een keramisch materiaal dat enorme temperatuurschommelingen aankan zonder te barsten. Het Fireball gamma beschikt over de grootste ruiten in zijn klasse. Dit is niet alleen ontzettend gezellig en sfeervol, maar maakt het de gebruiker ook mogelijk om grote houtblokken te gebruiken. De ruit is tevens van dubbelglas: dit is niet alleen veilig, maar zorgt er ook voor dat de verbrandingskamer nog heter wordt voor een nóg betere warmteverspreiding. Een bijkomend voordeel is dat roet bij deze hitte verdampt en dat de ruit schoon blijft.

Het Fireball gamma is vervaardigd uit plaatstaal van 5 mm dik. Een stevig en sterk toestel dat hierdoor de warmte nog beter in de ruimte kan verspreiden!